groene schoolpleinen

Een groen schoolplein is een natuurlijke speel- en leeromgeving met groen en een natuurlijk karakter. Dit kan voor het hele schoolplein gelden, of een deel ervan. Een moestuin, wilgenhut, insectenhotel of grasveldje kunnen een schoolplein al vergroenen. Ook hergebruik van bijvoorbeeld bestrating biedt vele creatieve en duurzame mogelijkheden. Elk groen schoolplein is anders en elk schoolplein kan een groen schoolplein worden.

Een gesubsidieerd groen schoolplein vormt momenteel een buitenkans en heeft een aantal specifieke kenmerken. De Provincie Overijssel stimuleert het vergroenen van schoolpleinen in Overijssel met subsidies voor de planvorming en realisatie, tot wel € 10.000 per schoolplein. De ambitie is dat in 2025 alle schoolpleinen in Overijssel groene schoolpleinen zijn. Dit wil de Provincie realiseren samen met haar groene partners. Als groene partner biedt Buro Buitengoed u een passend en creatief ontwerp en ondersteunt u in het hele proces, tot en met de realisatie.

Een groen schoolplein heeft vele meerwaarden ten opzichte van een traditioneel (betegeld) schoolplein. Zo brengt het kinderen in contact met de natuur. Het daagt ze uit tot beweging en samenspel en biedt vele mogelijkheden voor educatie. Ook participatie van kinderen, ouders en de buurt wordt gestimuleerd, vanaf de planvorming tot het onderhoud en gebruik. Een groen schoolplein is ook goed voor de biodiversiteit en de uitstraling van de school. Kortom: een rijke speel- en leeromgeving.

De huidige subidiemogelijkheden bieden u nu een buitenkans om uw schoolplein te vergroenen met een goed plan. Buro Buitengoed heeft veel affiniteit met onderwijs en is daarin ook bevoegd. Een ideale combinatie met onze creatieve en vormgevende kwaliteiten voor een optimaal groen schoolplein!

Om te komen tot een geslaagd groen schoolplein is participatie het sleutelwoord.

U als school bent daarbij onmisbaar, maar ook bijvoorbeeld ouders kunnen een waardevolle inbreng geven. Een vrijblijvende kennismaking met u is voor ons het beste vertrekpunt. Daarin bekijken wij uw situatie, krijgt u inspirerende voorbeelden en aanvullende informatie, zoals een mogelijk stappenplan. Ook geven wij u verschillende mogelijkheden, inclusief tarieven, om samen het proces in te gaan.

MEER WETEN OVER GROENE SCHOOLPLEINEN?

NEEM CONTACT OP

Scroll naar boven